UiB blir nasjonal koordinator for utprøving av koronavaksine

Arbeidet blir viktig for å møte mutantene og sikre sårbare grupper mot sykdom og død.

– Vi ser nå at viruset forandrer seg, og nye mutasjoner tar over. De vaksinene vi har på markedet i dag er såkalt «førstegenerasjons»-vaksiner, og for å være i front, må vi utvikle nye vaksiner som svarer på mutasjonenes egenskaper. Det sier professor Rebecca Cox ved Pandemisenteret og leder av Influensasenteret ved UiB og Haukeland Universitetssjukehus. Hun skal lede det nasjonale arbeidet med vaksineutprøvingen, går det fram av en pressemelding fra Universitetet i Bergen. 

I prosjektet VACCELERATE går europeiske land sammen om å teste ut vaksiner mot korona. Den nasjonale innsatsen i prosjektet koordineres fra Bergen. I prosjektet VACCELERATE, som er støttet med HORIZON EU-midler, går et tjuetalls europeiske land sammen om å koordinere slike utprøvinger. Det gir en enklere prosess, og større sikkerhet for eksempel for de i høyrisikogruppene:

– Hvis man for eksempel ønsker å teste hvordan en vaksine fungerer på noen med en sjelden sykdom, så kan man på dette viset går fra uttesting på en gruppe på noen få hundre, til en gruppe på flere titalls tusen, forteller Rebecca Cox.

 

 

Emneord: Koronavirus, Koronaviruset
Publisert 17. feb. 2021 16:41 - Sist endra 17. feb. 2021 16:54
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere