Svein Stølen valgt til Circle U.s første president

Svein Stølen er valgt til universitetsalliansen Circle U.s første president. Presidentperioden varer fra og med det akademiske året 2020, til 2022. Det melder UiO i en pressemelding.

Om tre år vil Circle U.s studenter og ansatte bli en del av en europeisk campus med tilgang til flere studietilbud og flere og mer fleksible måter å samhandle på, på tvers av fag og geografiske grenser. Målet er å bli et åpent og levende europeisk universitet.

– Vi er nå godt i gang med prosjektperioden, der vi i fellesskap skal utvikle og lansere en rekke initiativ som skal bidra til å gjøre Circle U. til et inkluderende, forsknings-intensivt og tverrfaglig europeisk universitet, sier den nyvalgte presidenten.

Syv universiteter fra syv land

Arbeidet med å utvikle alliansen Circle U. koordineres fra Universitetet i Oslo. I tillegg til UiO består alliansen av Aarhus Universitet (Danmark), Humboldt-Universität zu Berlin (Tyskland), King’s College London (Storbritannia), Université de Paris (Frankrike), Univerzitet u Beogradu (Serbia) og Université catholique de Louvain (Belgia). Alle de syv universitetene er sterke, forskningsintensive breddeuniversiteter, og er alle lokalisert i europeiske hovedsteder eller store byer, står det i pressemeldingen.

Publisert 1. feb. 2021 17:09 - Sist endra 1. feb. 2021 17:11
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere