Nesna får lærer-og førskolelærerutdanning, men blir underlagt Nord universitet

Fra høsten 2022 blir det igjen mulig å ta lærer- og barnehagelærerutdanning på Nesna.

– Jeg er veldig glad for at vi så tidlig har kommet frem til en løsning som gjør at studenter igjen kan søke seg til lærer- og barnehagelærerutdanning på Nesna. Vi er helt avhengige av denne kompetansen på Helgeland og i Nord-Norge, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) i en pressemelding. 

Styret ved Nord universitet vedtok i 2019 å legge ned Campus Nesna. Det har siden vært et stort folkelig engasjement for å sikre høyere utdanning, og det har vært viktig for regjeringen å få på plass en løsning raskt.

– Jeg har derfor bedt Nord universitet om å tilby lærer- og barnehagelærerutdanning på Nesna fra høsten 2022, sier Borten Moe. 

Ifølge VG faller ikke avgjørelsen i god jord hos Jenny Myklebust som har ledet folkeaksjonen for høyere utdannng på Helgeland. 

– Jeg opplever at vi blir lurt på nytt, og at Hurdalsplattformen ikke er verdt papiret den er skrevet på. Vi føler oss brukt. Det står i Hurdalplatformen at man skal gjenskape en fullverdig høyere utdanningsinstitusjon, det noe helt annet enn å være underlagt Nord universitet, sier Jenny Myklebust til avisa. 

 

Emneord: Universitetspolitikk, Utdanning
Publisert 1. des. 2021 14:31 - Sist endra 1. des. 2021 14:31
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere