UiO får tre priser fra Olav Thon Stiftelsen

Olav Thon Stiftelsen offentliggjorde i dag sine priser for 2020. Universitetet i Oslo får i alt tre priser, to for fremragende undervisning og en til studentaktiv forskning.

Førstelektor Cathrine W. Tellefsen ved Fysisk institutt og professor Tom Lindstrøm ved Matematisk institutt får 500 000 kr hver for sin innsats for undervisning.

Cathrine Tellefsen er en fremragende underviser som samtidig er opptatt av å tilrettelegge for at andre skal kunne utvikle seg som undervisere. Hun arbeider med «systemendring» for å heve undervisningskvaliteten i eget fagfelt ved Universitetet i Oslo, men også nasjonalt og internasjonalt.

Tom Lindstrøm er en strålende lærebokforfatter og underviser som har satt sitt preg på og reformert undervisningen i matematikk ved Universitetet i Oslo og ved andre universiteter i Norge og Norden. Hans innsats har hatt stor betydning for store grupper av studenter i realfag gjennom flere tiår, skriver juryen i sin begrunnelse.

Førsteamanuensis Jan Magnus Aronsen og stipendiat Jonas Skogestad ved Det medisinske fakultet mottar Olav Thon Stiftelsens støtte til studentaktiv forskning for prosjektet CardioLearn: Fremtidens kardiologi utviklet gjennom studentaktiv forskning.

Prosjektet får 1,8 millioner kroner over 3 år.

Ni priser

Olav Thon Stiftelsen deler ut for 2020 i alt 31 millioner kroner, fordelt på en internasjonal forskningspris, tre nasjonale priser for fremragende undervisning i høyere utdanning, to nordiske forskningsprosjekter i medisin og tre nasjonale prosjekter for studentaktiv forskning.

Prisene deles ut i Universitetets aula torsdag 5. mars klokken 18.00

Les mer om prisvinnerne på UiO nettside 

Emneord: Priser
Publisert 16. jan. 2020 16:05 - Sist endra 16. jan. 2020 16:05
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere