Regjeringen er positiv til å videreføre kjønnspoeng

En stor bygning på Gaustad som huser Psykologisk institutt

OMVENDT KJØNNSPOENG:  I dag får mannlige søkere ekstra kjønnspoeng når de søker seg inn på profesjonsutdanningen i psykologi. (Arkivfoto)

Foto: Ola Sæther

Stortinget har gitt regjeringen klare føringer på at kjønnspoeng skal kunne brukes på utdanninger der det er 80 prosent eller mer av det motsatte kjønn, selv om et utvalg har pekt på at det kan være i konflikt med både norsk lovgivning og EUs likestillingsdirektiv. 

- Vi har konkludert med at kjønnspoeng i seg selv ikke strider mot verken den norske likestillings- og diskrimineringsloven eller EUs likestillingsdirektiv. Regjeringen er derfor positiv til å videreføre kjønnspoeng som et mulig virkemiddel for å oppnå bedre kjønnsbalanse, sier Asheim i en pressemelding

Samtidig som Kunnskapsdepartementet slår fast at kjønnspoeng ikke er i strid med likestillingsregelverket vil det gis et oppdrag til Unit – Direktoratet for IKT og fellestjenester i høyere utdanning og forskning, om å gjennomføre en utredning av praksisen for bruk av kjønnspoeng og hvilken effekt de har.

- Det er fornuftig at alle tiltak og virkemidler evalueres med jevne mellomrom. Målet må være at vi har virkemidler som bidrar til å øke kjønnsbalansen i alle utdanninger, sier Asheim.

Publisert 9. des. 2020 16:08 - Sist endra 9. des. 2020 16:08
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere