Pål Barkvoll valgt til president for internasjonal odontologiorganisasjon

En mann i en hvit frakk

FÅR INTERNASJONALT VERV: OD-dekan Pål Barkvoll er valgt til president for den europeiske odontologiforeningen ADEE. (Arkivfoto)

Foto: OLa Gamst Sæther

Fredag 9. oktober ble dekan Pål Barkvoll valgt til president i ADEE for perioden 2022-2023 av en enstemmig generalforsamling.

– Odontologi er inne i en brytningstid, sier Pål Barkvoll. Vi trenger å stake opp en ny kurs for utdanningene våre. Å lede et slikt arbeid oppleves som svært meningsfylt, synes han. 

Dekan Pål Barkvoll opplever det som en stor ære å bli valgt som president og ser frem til å ta fatt på oppgavene som venter ham. Presidentperioden går over fire år, først som «president elect» i 2021, president i 2022 - 2023 og «past president» i 2024, står det i en tekst som Det odontologiske fakultet har lagt ut på sine nettsider. 

På nettsidene til OD går det fram at ADEE (Association for Dental Education in Europe) er en internasjonal medlemsorganisasjon hvis formål er å fremme kunnskap om oral helse, utdanning og utdanningsforskning. Det odontologiske fakultet er kollektivt medlem i ADEE og i 2018 var UiO vertskap for den årlige ADEE konferansen. I dag er de fleste odontologiske utdanningsinstitusjoner i Europa medlemmer i organisasjonen i tillegg til tilknyttede universiteter i Asia, Afrika, Amerika og Oseania. Den norske tannlegeforening og de øvrige profesjonsforeningene i Europa er også blant medlemmene i ADEE.

Publisert 11. okt. 2020 13:54 - Sist endra 11. okt. 2020 13:54
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere