Nå ber Asheim studiestedene om å følge opp studentene

Studenter er samlet på en plen på Blindern, mens skyggen av en annen student passerer kameraet

PLANER: Statsråd Henrik Asheim ber universitetene og høgskolene om planer for hvordan de vil følge opp studentene videre under pandemien. (Arkivfoto)

Foto: Ola Gamst Sæther

Bedre informasjon om eksamen og studieopplegg, flere muligheter til å møtes faglig og sosialt og god tilgang på psykisk helsehjelp. Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim har klare forventninger til hvordan studentene skal følges opp det neste året. Nå fordeler han ti millioner kroner til dette arbeidet.

- Våren og høsten har vært svært krevende for studentene og vi må leve med smitteverntiltak en god stund til. Det betyr at vi må legge mer langsiktige planer for hvordan vi skal følge opp studentene for å sikre at de har det bra og at de ikke faller fra utdanningen sin, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) i en pressemelding

Derfor ba Kunnskapsdepartementet en ekspertgruppe om å vurdere og anbefale tiltak rundt eksamen, studieprogresjon og psykisk helse. Gruppen leverte sin rapport til statsråden 23. november. Nå ber han studiestedene og samskipnadene om å følge opp.

For å få vite mer om hvordan universitetene og høyskolene løser dette, ber Asheim om at de innen 21. januar kort rapporterer om hva de har gjort, hvordan, hvilken effekt de venter at tiltakene skal ha og hvilke andre tiltak de eventuelt setter i gang.

Publisert 9. des. 2020 15:50 - Sist endra 9. des. 2020 16:10
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere