Ber universitetene betale karantenehotell for utenlandsstudenter

MÅ BETALE: Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim forventer at universitetene betaler karantenehotell for nye utenlandsstudenter. 

Kunnskapsdepartementet ber universitetene og høyskolene dekke kostnaden for de nye utenlandsstudentene som kommer etter jul. 

– Jeg vet at en del internasjonale studenter lurer på om de skal bestille billett eller ikke til Norge over jul på grunn av reglene og kostnaden rundt karantenehotell. Den usikkerheten skal de slippe å ha. Jeg forventer at de norske universitetene og høyskolene dekker denne kostnaden for sine utenlandsstudenter, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) i en pressemelding

For å begrense importsmitte innførte regjeringen 5. november 2020 en ordning med karantenehotell fra 9. november 2020. De aller fleste utenlandsstudentene som kommer til Norge for å studere til våren vil ikke oppfylle vilkårene for unntak fra opphold i karantenehotell. De som får dekket karantenehotell er nye internasjonale studenter som tar hele grader i Norge og nye internasjonale studenter som er på utveksling i Norge.

Emneord: Studentforhold, Studentsaker, Internasjonalisering, Koronavirus, Koronaviruset
Publisert 9. des. 2020 15:40 - Sist endra 9. des. 2020 15:40
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere