Gunn Elisabeth Birkelund er valgt til ny generalsekretær i Vitenskapsakademiet

NY JOBB: UiO-professor Gunn-Elisabeth Birkelund er valgt til ny generalsekretær i Vitenskapsakademiet.  

Foto: E.F. Baardsen/ Det Norske Videnskaps-Akademi.
Gunn Elisabeth Birkelund ble valgt  til ny generalsekretær i Vitenskapsakademiet på medlemsmøtet 17. september og tiltrer i januar 2021. Hun etterfølger Øystein Hov i stillingen.
 
Birkelund er valgt for fire år. Hun er i dag visepreses i Akademiet og professor i sosiologi på Universitetet i Oslo, skriver Vitenskapsakademiet i en pressemelding.  
Gunn Elisabeth Birkelund er professor i sosiologi ved UiO. Hun har tidligere vært førsteamanuensis i sosiologi ved UiB, og hun har vært professor II ved Linköping Universitet i Sverige (2013-2019). Hun har ledererfaring som forskningsdekan fra SV-fakultetet og vært faglig leder for doktorgradsprogrammet i arbeidslivsstudier. Forskergruppen Social Inequalities and Population Dynamics fikk høyeste score i forbindelse med Forskningsrådet evaluering av samfunnsfag i 2018. 
 
Terje Lohndal (NTNU) er samtidig valgt som ny klasseleder for klassen for humaniora og samfunnsfag: Ny nestleder for klassen for humaniora og samfunnsfag er Ellen Mortensen (UiB.  Disse tiltrer også i 2021.
Emneord: Videnskaps-Akademiet
Publisert 17. sep. 2020 21:58 - Sist endra 17. sep. 2020 22:00
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere