Lærerutdanning ved Nord sier opp 15 ansatte

Ole Petter Vestheim og Tore Kristian Aune frykter for både egne og kollegers jobber når det skal nedbemannes ved Nord universitet. 

Foto: Kristoffer Furberg/Universitetsavisa

Fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag (FLU) ved Nord universitet må nedbemanne staben kraftig. Det vil bli oppsigelser både i Levanger, Bodø og Nesna, skriver Universitetsavisa.

Nedbemanningen kommer som konsekvens av økonomiske problemer ved fakultetet.

Innen 2021 skal antallet årsverk være redusert med anslagsvis 30 årsverk av en stab som i januar i år besto av 341 årsverk. Halvparten skal være naturlig avgang og midlertidige ansettelser som ikke fornyes. For å få reduksjonen tilstrekkelig, anslår man at det i tillegg vil bli nødvendig å si opp 15 fast ansatte.

Dekan ved fakultetet, Egil Solli sier til Universitetsavisa at oppsigelser i dete omfanget er første gang i universitetssektoren i Norge.

– Hele Nord universitet brøyter nå ei løype på mange ting. Det er ikke mange som har hatt en strukturprosess som oss og ikke mange som har stått i en situasjon med nedbemanning, konstaterer han. 

Tillitsvalgte Tore Kristian Aune og Ole Petter Vestheim mener at profesjonsutdanning innenfor lærerutdanninga burde vært i en annen kostnadsklasse. 

– Det burde vært mer fokus på fordelingsnøkkelen internt. Dette handler om ressurstildelinga på et fakultet ut fra et gitt sett av kriterier. Ulike fagmiljø har ulike behov for penger, sier Vestheim.

 

 

Publisert 18. feb. 2020 11:45 - Sist endra 18. feb. 2020 11:45
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere