– Det blir hovedsakelig hjemmeeksamen på UiO

Bare 1000 studenter skal ha skoleeksamen ved UiO i høst. Alle de andre kandidatene skal ha hjemmeeksamen. 

Frederikkeplassen på Blindern

FÅR TA EKSAMEN HJEMME: Nesten alle studentene ved UiO får ha digital hjemmeeksamen dette semesteret. Bare rundt 1000 vil ta skoleeksamen i Silurveien. Det andre får ta eksamen hjemme. (Arkivfoto)

Foto: Anders Lien/UiO
UiO tar grep for å redusere sosial kontakt under høstens eksamensavvikling.
 
– Ved UiO er det opp til det enkelte fakultet å avgjøre eksamensform, og det er fakultetene som foretar de nødvendige vurderingene om det blir skoleeksamen eller hjemme- / muntlig eksamen i denne situasjonen, forteller studiedirektør Hanna Ekeli til Uniforum.
 
– Det blir hovedsakelig hjemmeeksamen på UiO. Opprinnelig var det estimert at ca. 15 000 kandidater skulle gjennomføre skoleeksamen i november og desember, men flere fakulteter gjør nå om alle eller en stor del av sine skoleeksamener til hjemmeeksamener, sier hun, og fortsetter:
 
– Per dags dato har Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet, Det juridiske fakultet, Det humanistiske fakultet, Det teologiske fakultet og Det samfunnsvitenskapelige fakultet gjort om så å si alle sine skoleeksamener til hjemmeeksamener og / eller muntlig eksamen, mens Den internasjonale sommerskolen (ISS), Det odontologiske fakultet, Det utdanningsvitenskapelige fakultet og Det  medisinske fakultet har gjort om en del og skal ha noen få skoleeksamener. Vi estimerer at det er i underkant av 1 000 kandidater som skal gjennomføre skoleeksamen i Silurveien dette semesteret.
 
Endringer kan imidlertid forekomme, avslutter Ekeli.
Emneord: Koronaviruset, Koronavirus, Undervisning Av Knut Anders Finnset
Publisert 26. okt. 2020 14:31 - Sist endra 26. okt. 2020 16:28
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere