200 må i karantene etter smitte på Blindern Studenterhjem

En stor bygning med studentboliger på Blindern

KORONASMITTET: Seks beboere på Blindern Studenterhjem er koronasmittet. Alle beboerne er nå i karantene på hyblene sine. 

Foto: Ola Sæther

Åtte av beboerne på Blindern Studenterhjem er koronasmittet etter en fest. Det bekrefter bydeloverlege Tom Sundar overfor Nordre Aker Budstikke. Derfor blir alle de 200 beboerne bedt om å holde seg i karantene på hyblene sine, melder NRK.

 – Det kan se ut til at smitten kommer fra en ekstern student som var på besøk tidlig i forrige uke, sier Gro Osland, daglig leder på  Blindern Studenterhjem, til NRK. Hun tror det er sannsynlig at flere av beboerne får positive svar, altså at de har fått smitte. 

Blindern Studenterhjem ble startet opp i 1923 som en stiftelse. Det ligger på Blindern, men har ingen direkte tilknytning til verken Universitetet i Oslo eller til Studentsamskpnaden i Oslo (SiO).  To av  de 17 medlemmene i rådet for stiftelsen blir imidlertid oppnevnt av Universitetsstyret ved UiO. Studentene som bor der, kan være studenter, eller akademisk ungdom som det står i  statuttene,  ved alle studiestedene i Oslo. 

(Oppdatert med nytt smittetall klokken 15.30)

Emneord: Koronaviruset, Studentforhold
Publisert 8. okt. 2020 10:38 - Sist endra 9. okt. 2020 11:19
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere