11 universiteter og høyskoler får penger til å oppgradere bygg

Regjeringen legger mer penger i potten til å oppgradere og tilpasse universitets- og høyskolelokaler til nye undervisningsformer. 

- Hundre millioner ekstra gjør at vi nå raskt kan sette i gang enda flere gode prosjekter som vil komme studentene til gode, samtidig som vi bidrar til å holde hjulene i byggenæringen i gang, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) i en pressemelding fra Kunnskapsdepartementet. 

I statsbudsjettet for 2020 bevilget Stortinget 161 millioner kroner til oppgradering av forsknings- og læringsareal ved universiteter og høyskoler. Som del av regjeringens krisepakke 3, legges ytterligere 100 millioner kroner til.  

Blant institusjonene som nå får prosjektstøtte, er Universitetet i Bergen. De får 27 millioner kroner til å bygge om Christies gate 12 til bruk for Psykologisk fakultet. OsloMet får 15 millioner til å oppgradere og tilpasse læringsarealene til helseutdanningen i Pilestredet. Høgskolen i Molde får 8,5 millioner til å oppgradere arealer som drives av studentene selv.

 


 

Emneord: Universitetspolitikk
Publisert 29. juni 2020 09:43 - Sist endra 29. juni 2020 09:43
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere