Naturfotograf med professorat i Tromsø fikk Forskningsrådets formidlingspris

PRISET: Naturfotograf og professor Audun Rikardsen ved UiT Norges arktiske universitet er tildelt Forskningsrådets formidlingspris for 2019.

Foto: UiT Norges arktiske universitet

Forskningsrådets formidlingspris 2019 går til Audun Rikardsen, professor i arktisk og marin biologi ved Norges arktiske universitet, Universitetet i Tromsø, melder Forskningsrådet på sine nettsider. Rikardsen er mest kjent for sine fantastiske naturfoto som også brukes i formidlingen av egen forskning, og han har høstet mange priser i inn- og utland for sine bilder. Hans evne til å kombinere forskning og foto gjør at hans forskning interesserer ulike grupper i samfunnet.

Juryen fremholder at Rikardsen når lengre enn de fleste med sin forskningsformidling på grunn av en unik entusiasme og fortellerglede som strekker seg langt ut over hans anerkjennelse som naturfotograf. Vinneren har over flere år utmerket seg med en svært høy formidlingsaktivitet av forskning rettet mot barn og unge, til fagfolk, til beslutningstakere og til brede lag av befolkningen, går det fram av en melding fra Forskningsrådet.

Emneord: formidlingspris, Forskningsformidling
Publisert 18. sep. 2019 13:14 - Sist endra 18. sep. 2019 13:14
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere