Europas første CityStudio lanseres i Oslo i dag

Som første by i Europa etableres nå CityStudio i Oslo. Modellen er hentet fra Canada og det nyskapende CityStudio Vancouver. Målet er å finne nye løsninger som bidrar til å gjøre Oslo mer bærekraftig.

CityStudio Oslo vil gi studenter, ansatte i Oslo kommune, ansatte ved utdanningsinstitusjoner og andre interessenter mulighet til å samarbeide om eksperimentelle byutviklingsprosjekter. 
CityStudio Oslo er initiert av Universitetet i Oslo (UiO) og Oslo kommune, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU), Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO), Handelshøyskolen BI og OsloMet er partnere i prosjektet, går det fram av en felles pressemelding

– Studentene er en viktig ressurs i arbeidet med å forme fremtidens Oslo. Jeg håper CityStudio Oslo vil gi studentene god læring og mulighet til å jobbe frem eksperimentelle byutviklingsprosjekter som gjør Oslo til en enda bedre og grønnere by bo i, sier Marthe Scharning Lund, byråd for næring og eierskap i Oslo.


– Vi er glade for å kunne tilby et nytt studietilbud, som både gir utfordringer og god læring for studentene, og som bidrar til at byen blir bedre å bo i for oss alle, sier prorektor ved Universitet i Oslo, Gro Bjørnerud Mo. Det er ekstra spennende at vi i dette prosjektet samarbeider på tvers av utdanningsinstitusjoner og fag, og at Oslo er den første byen i Europa som etablerer et slikt CityStudio legger hun til. Rundt 20 studenter får plass på studiet. .Høsten 2019 er det 20 plasser tilgjengelig. Søkere bør ha kommet langt i sin bachelorgrad eller påbegynt sin mastergrad. 30 prosent av studentene kommer fra utlandet. 

Les mer om CityStudio Oslo

 

 

 

 
Emneord: Undervisning
Publisert 22. aug. 2019 10:13 - Sist endra 22. aug. 2019 10:13
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere