Brandtzæg med åpen kritikk av NTNU-ledelsen

NTNUs styreleder Svein Richard Brandtzæg gikk til det uvanlige skritt å rette åpen kritikk av universitetets ledelse under torsdagens styremøte. – På sin plass, kommenterte Anne Borg, ifølge Universitetsavisa.

Det var NTNU-ledelsens håndtering av konfliktene ved Institutt for historiske studier som var gjenstand for styrelederens kritikk:  - Behandlingen av denne saken har tatt for lang tid. Man burde hatt oppmerksomhet på å løse konflikten tidligere. At man ikke gjorde det, førte altså til at konflikten havnet på styrebordet. Dette er kritikkverdig. Man har ikke brakt inn de nødvendige ressurser tidlig nok, det har gått for seint, dette førte til at partene havnet enda lenger fra hverandre, polariseringen har blitt enda større og løsningen ligger enda lenger fram i tid, slo Brandtzæg fast.

Konstituert rektor Anne Borg tar kritikken med fatning: - Jeg tenker at når det gjelder denne saken, som har tatt så lang tid, så er det helt på sin plass. Man må ta inn over seg at ledelsen i stort burde ha forstått kompleksiteten og alvoret i denne saken på et tidligere tidspunkt, sier hun til Universitetsavisa.

Publisert 31. okt. 2019 16:48 - Sist endra 31. okt. 2019 16:48
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere