Alle studenter skal få tilgang til studentombud

Regjeringen sender i løpet av neste uke et lovforslag til Stortinget om at alle studenter skal ha tilgang til studentombud, skriver Kunnskapsdepartementet i en pressemelding.

Målet er at lovforslaget kan vedtas denne våren slik at studenter på universiteter, høyskoler og fagskoler skal ha tilgang til et studentombud så raskt som mulig, fortalte forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) på Norsk studentorganisasjon (NSO) sitt landsmøte lørdag.

- Studentene har lenge kjempet for å få studentombudene på plass. Det har de lykkes med når regjeringen nå foreslår å lovfeste tilbudet, og det er jeg glad for, sier Nybø.

Et studentombud er en uavhengig bistandsinstans som skal veilede studentene i forbindelse med klager og bidra til å løse saker på lavest mulig nivå.Ombudene gir studentene uavhengige og upartiske råd og bistand i saker som angår dem, for eksempel i spørsmål om studenters rettigheter og plikter.

-I tillegg har metoo-kampanjen tydelig vist behovet for å ha tilgang til et studentombud som kan bistå studenter som har blitt utsatt for seksuell trakassering eller andre former for krenkende handlinger, sier Nybø.

I dag har ti utdanningsinstitusjoner egne studentombud. Lovforslaget åpner for at mindre institusjoner kan samarbeide for å gi studentene sine tilgang til et studentombud. 

Emneord: Studentforhold, Studentsaker
Publisert 9. apr. 2019 00:08 - Sist endra 9. apr. 2019 00:08
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere