UiB-rektor Dag Rune Olsen trekker mistilliten mot Felles klagenemnd

TREKKER MISTILLIT: UiB-rektor Dag Rune Olsen trekker på vegne av seg selv, universitetsdirektør Kjell Bernstrøm og Universitetet i Bergen mistilliten til Felles klagenemd. (Arkivfoto)

Foto: Silje Katrine Robinson /På Høyden

Rektor Dag Rune Olsen beklager at Universitetet i Bergen konkluderte med mistillit til Felles klagenemnd. Det er nemnda som avgjør innsynsklager mot universitetene. Nå forteller Dag Rune Olsen til OsloMets avis Khrono at budskapet aldri skulle vært sendt ut. I forrige uke sendte UiB ut et brev der universitetsledelsen gav uttrykk for at de ikke lenger hadde "den nødvendige tillit til at Felles klagenemnd sine avgjørelser er korrekte og forsvarlige."  Flere presseorganisasjoner har kritisert innholdet i brevet som ble sendt til Kunnskapsdepartementet,. Overfor Khrono legger nå UiB-rektor Dag Rune Olsen seg helt flat:

— En svært uheldig formulering fra vår side. UiB er en statlig institusjon, og å gå ut med at man ikke har tillit til andre statlige institusjoner, organer eller råd, det kan man rett og slett ikke tillate seg. Det er stor forskjell på å være uenig i beslutninger og utfordre deres lovfestede rett til å fatte vedtak, sier han til avisen.

  • Les også Universitetet i Bergen vil ha omkamp om #metoo-innsyn

Emneord: Akademisk frihet, Etikk, Arbeidsforhold
Publisert 1. okt. 2018 14:19 - Sist endra 1. okt. 2018 14:19
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere