Skal undersøke den psykiske helsen til 10 000 syriske flyktninger

SYRISK FLYKTNING: Anwar Horani Anwar Horani  har en bachelor i fysioterapi fra Al Baath-universitetet i Homs i Syria. Nå studerer hun internasjonal offentlig helse ved OsloMet. Hun er en av 10 000 flyktninger fra Syria som får et spørreskjema om psykisk helse og integrering fra Nasjonalt kompetansesenter om vold og traumatisk stress. (Arkvfoto)

Foto: Sølvi Waterloo Normannsen/Universitetsavisa

I dag sender Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress  ut spørreskjemaer til 10 000 syriske flyktninger i Norge. Målet er ny kunnskap om psykisk helse og integreringsprosesser.

- Studien vil gi svar på hvordan opplevelser før, under og etter flukt påvirker livet videre, og hvordan integreringsprosessen i et nytt land oppleves, sier Arnfinn J. Andersen, prosjektleder ved Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress (NKVTS) i en pressemelding.

Sammen med forsker Øivind Fjeld-Solberg leder han REFUGE-studien, den største kartleggingen av flykningers helse og livssituasjon i Norge, noensinne. Med god svarprosent vil denne studien kunne bli en av de største longitudinelle studier vi kjenner til av flyktningers helse og livssituasjon i reetableringsfasen.

Den 27. november sendes det ut spørreskjemaer til 10 000 syrere som kom til Norge i 2015 eller senere. Studien følges opp med et nytt skjema og intervjuer av utvalgte deltakere om cirka ett år.

- Vi håper REFUGE-studien vil gi oss et solid kunnskapsgrunnlag og bidra til å bedre integreringsprosessen for flyktninger og asylsøkere, samt øke vår forståelse av hva som gir god helse og økt livskvalitet i denne delen av befolkningen, sier Fjeld-Solberg.

Emneord: Syria, Helse
Publisert 27. nov. 2018 14:38 - Sist endra 27. nov. 2018 14:38
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere