NTNU søkte Forskningsrådet om mest penger i september

SØKTE MEST: NTNU søkte Forskningsrådet om 856 millioner kroner til forskningsprosjekter i september. Det er dermed det universitetet som har søkt om mest penger.

Foto: Espen Halvorsen Bjørgan /Universitetsavisa

 

NTNU søkte om snaut 856 millioner kroner fordelt på forskjellige forskningsprosjekter, melder Universitetsavisa. Flesteparten av søknadene gikk til Petromaks 2, et program som har som mål å bidra til ny kunnskap og teknologi for optimal utnyttelse av de norske petroleumsressursene. På andreplass på listen over flest søknader kommer Universitetet i Bergen. De har søkt om i underkant av 529 millioner kroner fordelt på 63 prosjekter. Der er det programmet Marinforsk det er flest søknader til. Programmet skal øke kunnskapen om marine økosystemer og konsekvensene av menneskeskapte påvirkninger for å styrke grunnlaget for gode og effektive forvaltningsprosesser og bærekraftig verdiskaping basert på marine ressurser.

En knepen tredjeplass går til Universitetet i Oslo som har søkt om snaut 519 millioner kroner til 58 forskjellige prosjekter. Flesteparten av Oslo-søknadene har gått til Klimaforsk-programmet, som skal gi et kunnskapsløft av langsiktig nasjonal og internasjonal betydning.

Totalt har universitetene søkt om snaut tre milliarder kroner til forskningsprosjekter, mens

det i denne runden ble lyst ut midler for drøyt 1,4 milliarder kroner fra Forskningsrådet.

Emneord: Forskning, Økonomi
Publisert 1. okt. 2018 13:51 - Sist endra 1. okt. 2018 13:51
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere