Nils Rune Langeland får ikke dekket advokatutgifter av Forskerforbundet

Forskerforbundet vil ikke dekke advokatregningene til den oppsagte historieprofessoren Nils Rune Langeland når saken kommer opp i tingretten i desember, melder Forskerforum, ifølge På Høyden og Universitetsavisa. Meldingene av seksuell karakter Langeland sendte til kvinner i sosiale medier har fått mye oppmerksomhet. Men Universitetet i Stavanger viste til paragraf 26 i tjenestemannsloven da de avskjediget professoren og mente at Langeland «grovt har krenket sine tjenesteplikter».

I Nedkvitne-saken dekket Forskerforbundet advokatregningene hans i tingretten og lagmannsretten. Arnved Nedkvitne ble avskjediget etter å ha kommet med ærekrenkelser i en langvarig konflikt.

Men Langeland, som også er medlem av Forskerforbundet, får ikke støtte av fagforeningen sin til rettsaken, bekrefter Forskerforbundet og hans advokat Kjell Brygfjeld overfor Forskerforum.  – De har egentlig ikke gitt noen begrunnelse, bare sagt at han ikke får støtte. Vi mener han burde fått støtte fordi saken er såpass prinsipiell, sier Brygfjeld til Forskerforum.

Emneord: Etikk, Arbeidsforhold
Publisert 7. aug. 2018 10:58 - Sist endra 10. aug. 2018 13:49
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere