Fikk utdelt kreftforskningspris av kong Harald V

1 MILLION: UiO-professor Vessela Kristensen fikk utdelt Kong Olav Vs kreftforskningspris på 1 million kroner av Hans Majestet Kong Harald V i Gamle festsal i går.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Hans Majestet Kong Harald V.  overrakte Kong Olav Vs Kreftforskningspris for 2018 til professor Vessela Kristensen  mandag 16. april . Hun mottok prisen for sitt arbeid med diagnostisering og behandling av brystkreft. – Dette var stort og overveldende! En varm takk til Kreftforeningen og til de mange forskerne som har samarbeidet med meg og gjort prosjektene mine mulige å gjennomføre, sa Vessela Kristensen i en pressemelding fra Kreftforeningen 7. mars, da det var klart at hun ville få tildelt prisen. Vessela Kristensen er professor ved Universitetet i Oslo, og arbeider ved Institutt ved Avdeling for molekylærbiologi, som er tilknyttet både UiO, Akershus universitetssykehus og Oslo universitetssykehus.

Det er Kreftforeningen som står bak denne utmerkelsen, som deles ut hvert år til forskere som har utmerket seg gjennom flere års innsats for et bedre liv for svært mange mennesker.

Emneord: Kreftforskning, Medisin, Priser
Publisert 17. apr. 2018 10:10 - Sist endra 17. apr. 2018 10:10
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere