Fikk prosjektpenger fra ERC for andre gang

FÅR MILLIONER FRA ERC: UiO-professor Harald Stenmark er tildelt 2,5 millioner euro fra Det europeiske forskningsrådet til kreftforskning. Det er andre gang han mottar penger fra ERC Advanced Grant.

Foto: Ola Sæther

UiO-professor Harald Stenmark har for andre gang fått penger til kreftforskning fra Det europeiske forskningsrådet (ERC)., melder Forskningsrådet. Denne gangen får Stenmark 2,5 millioner euro (25 millioner kroner) til et prosjekt som skal avdekke "koder" som cellene i kroppen vår bruker til å slå på spesielle prosesser på riktig sted i cellen. Vi vet at feil i slike "koder" kan føre til ukontrollert celledeling og utvikling av kreft. Når vi vet hvilke "koder" cellen bruker, kan vi også utnytte disse bioteknologisk. En del av prosjektet går ut på å utvikle kunstige "koder" som kan brukes i biosensorer, skriver Institutt for klinisk forskning, Det medisinske fakultetet ved UiO, på sine nettsider.

Professor Bertil Tungodden ved Norges handelshøyskole får 2,5 millioner euro til atferdsforskning. – Ett av kravene til SFF-status er at forskere ved sentrene skal søke ERC. Derfor er vi svært tilfreds med at to senterledere får Advanced Grant-støtte i hard konkurranse med Europas beste forskere på sine felt. Tildelingene bekrefter sånn sett høy kvalitet på forskningen ved sentrene, sier Per Ivar Høvring, nasjonalt kontaktpunkt for ERC-ordningen i Forskningsrådet.

 

 

Emneord: Kreftforskning, Medisin, Økonomi
Publisert 17. apr. 2018 10:28 - Sist endra 17. apr. 2018 10:28
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere