1200 ekstra studentboliger i 2019


Det kan bygges 1 200 ekstra studentboliger i 2019. Det kommer på toppen av de 2 200 studentboligene som allerede ligger inne i statsbudsjettet. - Studentboliger er et av de aller viktigste studentvelferdstiltakene vi har. Dette skal sikre enda flere studenter et rimelig og godt botilbud, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) i en pressemelding.

Økningen kommer som følge av at studentsamskipnadene ikke har greid å bygge så mange studentboliger som de har fått penger til over flere år. Grunnen er at tilskuddssatsene og kostnadsrammene har vært for lave. Derfor har nå regjeringen økt rammene og satsene, og tilskuddene skal også prisjusteres fremover. Dette skal bidra til at det blir enklere for studentsamskipnadene å få satt i gang byggeprosjektene sine.

- Økte kostnadsrammer, den kostnaden utbygger må holde seg innenfor per hybelenhet, vil sikre bedre samsvar med faktiske byggekostnader. Og økte tilskudd per hybelenhet vil bidra til at de ikke skal bli for dyre å leie for studentene, sier Nybø.

Emneord: Studentsaker, Studentforhold
Publisert 28. nov. 2018 13:52 - Sist endra 28. nov. 2018 13:52
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere