UiO-professor leder regjeringens kompetanseutvalg

Steinar Holden er instituttleder ved Økonomisk institutt.

Regjeringen setter ned et utvalg som skal finne ut mer om hva slags kompetanse norsk arbeidsliv vil trenge i fremtiden. Professor i økonomi ved Universitetet i Oslo, Steinar Holden, skal lede utvalget.

–Vi vet at norsk arbeidsliv vil endre seg fremover, og at roboter vil overta flere arbeidsoppgaver, men vi vet for lite om hva slags kompetanse vi vil ha behov for. Vi må finne ut mer om dette, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen

Utvalgets arbeid vil også være viktig for beslutningstakere som skal bestemme hva slags utdanninger regjeringen skal satse på, og hvor stor kapasitet de ulike utdanningene skal ha. 

Frafall og feilvalg i utdanning, læring og arbeid er kostbart for den enkelte og samfunnet, skriver regjeringen. Utvalget får også i oppgave å bidra til en offentlig debatt og formidling av kunnskap. 

–Det er et viktig og spennende oppdrag vi har fått, og jeg ser frem til å jobbe med dette i utvalget, sier Steinar Holden

Kompetansebehovsutvalget oppnevnes i første omgang for tre år. Den årlige kompetansebehovsrapporten skal avgis innen 1. februar, første gang 1. februar 2018.

Emneord: Regjeringen, Økonomisk institutt, utdanningspolitikk
Publisert 22. mai 2017 13:40 - Sist endra 22. mai 2017 13:46
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere