Torunn Kjeldstad fra UiO vant Oslofinalen i Forsker Grand Prix

FINALISTER:  Torunn Kjeldstad (t.v.) fra UiO vant Oslo-finalen i Forsker Grand Prix. Her står hun sammen med  Britanny Marie Disanti fra Høgskolen i Oslo og Akershus som tok den siste finaleplassen.

Foto: Forsker Grand Prix/Forskningsdagene

Materialforsker Torunn Kjeldstad fra Universitetet i Oslo (UiO) og atferdsforsker Brittany Marie Disanti fra Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) vant delfinalen i Oslo tirsdag kveld, melder Khrono.  Kjeldstad forsker på en ny kombinasjon av de to materialene aluminium og silisium. Under delfinalen presenterte Kjeldstad forskningen på materialet som ingen har sett før. Hun håper og tror at det kan brukes til å lage enda bedre og billigere solceller.

— Jeg landet på en presentasjon som er en god blanding mellom solceller og det jeg gjør fra dag til dag, sier Kjeldstad til Khrono. Den andre finalisten Brittany Marie Disati fra HiOA formidlet hvordan man best kan lære barn med autisme hva som blir sagt av en annen person og kunne svare på passende måte, skriver Khrono.  Seks av ti finalister til hovedfinalen i Forsker Grand Prix i Trondheim 30. september er dermed klare.

Emneord: Forskningsformidling
Publisert 27. sep. 2017 10:33 - Sist endra 27. sep. 2017 10:33
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere