Nytt K.G. Jebsen-senter for hjerteforskning ved UiO

En viktig årsak til hjertesvikt er redusert fylling av hjertet i hvilefasen, en tilstand det i dag ikke finnes noen effektiv medisinsk behandling av. Det nye K.G. Jebsen-senteret for hjerteforskning vil identifisere sykdomsmekanismer bak tilstanden for å kunne diagnostisere tidligere og gi bedre behandling.

I skarp konkurranse med andre fremragende forskningsmiljøer har det nye K.G. Jebsen-senteret for hjerteforskning fått finansiering for en 4-årsperiode. Senteret vil inneha komplementær kompetanse som spenner fra grunnforskere til kliniske forskere.

Det nye senteret består av totalt seks forskningsgrupper fra UiO, hvorav fem er fra Hjerte-, lunge- og karklinikken (Sjaastad, Christensen, Edvardsen, Gullestad og Louch) og en fra Kreftklinikken (Raiborg).

- Stiftelsen Kristian Gerhard Jebsen ønsker å bidra til et skikkelig forskningsløft og ikke minst til at fremragende medisinsk forskning raskere kan komme pasientene til gode, sier daglig leder Sveinung Hole i en uttalelse.

Til nå har stiftelsen bevilget til sammen 348 millioner kroner til 18 K.G. Jebsen-sentre innen medisin. K.G. Jebsen-sentrene utgjør noen av de sterkeste medisinske forskningsmiljøene i Norge.

Emneord: Medisin
Publisert 25. apr. 2017 10:56 - Sist endra 25. apr. 2017 10:56
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere