Idrettshøgskolen takker nei til fusjon med UiO

Universitetet i Oslo har vært positive til en fusjon med Norges idrettshøgskole. Men i februar takket Idrettshøgskoles styre nei. I stedet ønsker de tettere samarbeid, skriver Khrono.

På styremøtet 16. februar valgte styret ved Norges idrettshøgskole (NIH) å ikke gå for fusjon med Universitetet i Oslo (UiO).

Det var et av forslagene som arbeidsgrupper ved de to institusjonene har diskutert siden i fjor. Et annet forslag var tettere administrativt og faglig samarbeid, som styret ved NIH har gått for.

— På nåværende tidspunkt anbefaler ikke styret at vi går videre i retningen av en sammenslåing med Universitetet i Oslo. Vi vil være en selvstendig institusjon, men likevel ha en mer omfattende samarbeidsavtale med UiO, sier prorektor ved Idrettshøgskolen, Lars Tore Ronglan. Han er også eneste rektorkandidat til rektorvalget som starter ved høgskolen om kort tid. UiO-rektor tror en fusjon ville ha vært en fordel for både Idrettshøgskolen og UiO.   — Men det er Idrettshøgskolen som må fatte denne beslutningen og vi aksepterer selvsagt den, sier rektor Ottersen som legger til at UiO og Idrettshøgskolen vil fortsette et nært samarbeid. 

Emneord: Universitetspolitikk
Publisert 15. mars 2017 12:59 - Sist endra 15. mars 2017 12:59
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere