Han skal lede Kunnskapsdepartementetets nye tjenesteorgan

SKIFTER BEITE: Roar Olsen går fra jobben som direktør for UNINETT AS til å bli direktør for Kunnskapsdepartementets nye tjenesteorgan. 

Foto: Kunnskapsdepartementet

Roar Olsen er tilsatt som direktør for Kunnskapsdepartementets tjenesteorgan. Olsen kommer fra stillingen som administrerende direktør i UNINETT. Han har utdannelse fra Krigsskolen og en MBA i strategisk ledelse fra Handelshøyskolen, står det i en pressemelding fra Kunnskapsdepartementet. Det nye tjenesteorganet er et resultat av sammenslåingen av CERES, BIBSYS og en del av oppgavene fra UNINETT. Tjenesteorganet, som på et tidspunkt vil få et annet navn, skal blant annet forvalte felles IKT-strategi, arkitektur og tjenester for universitets- og høgskolesektoren.  Ansvaret for å utøve eierstyring av UNINETT AS vil også på sikt overføres den nye virksomheten. 

 –Tjenesteorganet blir viktig for å realisere tiltakene i strukturmeldingen og for å følge opp regjeringens digitaliseringspolitikk. Jeg er glad for at Roar Olsen skal lede det arbeidet. Vårt mål er at universiteter og høyskoler i enda større grad greier å utnytte ny teknologi for å effektivisere, bedre kvaliteten og sikre tilgang til kunnskap, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen. Hovedkontoret til Kunnskapsdepartementets tjenesteorgan er lagt til Trondheim. Virksomheten opprettes formelt 1. januar 2018.

Emneord: Forskningspolitikk, Arbeidsforhold
Publisert 18. des. 2017 10:10 - Sist endra 18. des. 2017 10:10
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere