Fire millioner til nytt veksthus på Tøyen

Nå kommer det penger øremerket til jord, planter, utstillinger og inventar til  nytt veksthus ved Naturhistorisk museum. I revidert statsbudsjett er det satt av fire millioner kroner til  nytt veksthus i Botanisk hage, noe de har lengtet etter i årevis, melder NRK Østlandssendingen.

- Disse bittesmå veksthusene vi har er for små til å yte samfunnet rettferdighet, sier Tone Lindheim, direktør ved Naturhistorisk museum til nrk. - Dette er et skritt i retning av et moderne veksthus, synes Tone Lindheim. Tidligere er det bevilget penger til Statsbygg til forprosjektering av veksthuset, men Stortinget har ennå ikke bevilget penger til byggingen av nytt veksthus, får Uniforum opplyst fra Natuhistorisk museum ved UiO.

Flere ganger tidligere har de håpet på penger til arbeidet, men planene har strandet. Med pengene de har fått i dag, er drømmen om det 5000 kvadratmeter store veksthuset litt nærmere å bli realisert. Alt dette skal ligge på sirkustomta på Tøyen og har en totalkostnad på nesten en halv milliard kroner. Håpet er at byggearbeidene kan ta til i 2019.

Publisert 9. juni 2017 10:40 - Sist endra 9. juni 2017 11:00
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere