Departementene skal koordinere forskningsinnsatsen bedre

Regjeringen har laget en ny veileder som beskriver departementenes ansvar for forskningspolitikk. Målet er å bidra til at gjennomføringen av forskningspolitikken er bedre koordinert. Forskningspolitikken i Norge styres etter sektorprinsippet. Det innebærer at hvert departement har ansvar for både politikkutforming og langsiktig kunnskapsutvikling på sine områder. Kunnskapsdepartementet har ansvaret for å koordinere regjeringens forskningspolitikk.

– Ved å organisere arbeidet på denne måten, må fagstatsrådene som er tett på de aktuelle problemstillingene på sitt felt, også ta ansvar for forskningen på feltet. Det bidrar til at vi har engasjerte diskusjoner om forskningsprioriteringer innad i regjeringen, og at vi kan stå sammen om store satsinger, som Langtidsplanen for forskning og høyere utdanning, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Sektoransvaret for forskning omfatter åtte elementer. Departementene skal blant annet ha oversikt over sektorens kunnskapsbehov og systematisk vurdere forskning som virkemiddel for å nå sektorpolitiske mål, går det fram av en pressemelding fra Kunnskapsdepartementet.

Emneord: Forskningspolitikk
Publisert 11. sep. 2017 10:42 - Sist endra 11. sep. 2017 10:42
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere