Astrofysiker Frode Kristian Hansen vant Studentparlamentets undervisningspris

Frode Kristian Hansen ved Institutt for Teoretisk Astrofysikk har vunnet Studentparlamentets undervisningspris for sin innsats med AST1100-Innføring i Astrofysikk.

Det er en tradisjon at Studentparlamentet hvert år deler ut undervisningsprisen for å premiere fremragende undervisning.

Utdelingskomiteen begrunner tildelingen ved at Frode tar i bruk revolusjonerende vurderingsformer, lytter til studentene og tar undervisning på alvor.

 «Frode gjør et vanskelig emne overkommelig og gøy. Det er slike forelesere vi ønsker ved UiO» skriver utdelingskomiteen i begrunnelsen. Ifølge Studentparlamentet har Hansen har revolusjonert vurderingsformen i emnet ved å tilby et alternativt løp der prosjektoppgave teller 40 prosent av den avsluttende karakteren.

Utdelingskomiteen fortsetter begrunnelsen ved at Hansen gir det lille ekstra. Han tar med studentene utenom ordinær arbeidstid for å se på stjerner, planeter og galakser. «For forelesning og gruppetimer er ikke alt, og det vet Frode», står det i begrunnelsen.

Hansen roses for å ta imot tilbakemeldinger og kritikk med takk. «Han arrangerer til og med middager for de som ønsker etter semesteret er over for å samle tanker og ideer til hvordan det kan gjøres bedre neste gang», konstaterer komiteen.

Publisert 12. mai 2017 16:11 - Sist endra 12. mai 2017 16:11
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere