Akademikere går imot nikab-forbud

IMOT NIKABFORBUD: 38 akademikere fra norske læresteder går i et leserinnlegg imot nikabforbud på norske utdanningsinstitusjoner. 

Foto: Ola Sæther

Et generelt forbud mot ansiktsdekkende plagg vil først og fremst ramme en allerede marginal gruppe, kvinner som bærer nikab. Det skriver 38 akademikere fra norske universiteter og høyskoler  i et leserinnlegg i Aftenposten i dag.

Blant underskriverne er professorene Thomas Hylland Eriksen og Bjørn Olav Utvik fra Universitetet i Oslo. Innlegget er et motsvar til de 34 akademikerne som for to uker siden, også i et leserinnlegg i Aftenposten, støttet regjeringens forslag om å innføre et forbud mot ansiktsdekkende plagg på norske utdanningsinstitusjoner.

Blant underskriverne var professorene Unni Wikan, Øyvind Østerud og Nina Witozcek fra UiO. I motsvaret sitt skriver motstanderne av å innføre nikabforbud at  "universitetet er en fri og uavhengig institusjon der kunnskap utvikles, bevares og formidles. I dag er universitets- og høyskolesektoren under sterkt press både politisk og fra markedskreftene. Lik rett til utdanning er en verdi universitetene må kjempe for å bevare. Ved å forby en gruppe som bærer religiøse plagg å møte til undervisning, sier vi at norske universiteter ikke er villige til å oppfylle denne delen av samfunnsoppdraget."

 

Emneord: Studentsaker, Studentforhold, Arbeidsforhold
Publisert 20. okt. 2017 11:25 - Sist endra 20. okt. 2017 11:25
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere