UiO vil fortsatt bruke TikTok for å nå de unge

Både UiO og resten av staten har bedt alle sine ansatte om å fjerne TikTok-appen fra tjenestetelefonene sine.  UiO kommer likevel til å bruke både TikTok og Meta for å nå ut til søkere og studenter, bekrefter kommunikasjonsdirektør Berit Kolberg Rossiné.

SAMFUNNSOPPDRAGET: – Formidling er en viktig del av samfunnsoppdraget vårt, og vi vurderer at vi kan bruke sosiale medier som Meta og TikTok til dette formålet, understreker kommunikasjondirektør Berit Kolberg Rossiné. 

Foto: Ola Gamst Sæther

Det var sist fredag Justis- og bereskapsdepartementet og Nasjonal sikkerhetsmyndighet kom med sine advarsler mot å bruke appene TikTok og Telegram. IT-direktør Lars Oftedal gjorde det klart at UiO følger disse anbefalingene og ber ansatte la være å installere og bruke appene på sine mobiltelefoner og andre digitale enheter eid av UiO.  

– Naturlig for oss å være der

I dag lager UiOs kommunikasjonsavdelinger flere TikTok-videoer rettet mot et ungt publikum. Kommunikasjonsdirektør Berit Kollberg Rossiné bekrefter overfor Uniforum at det kommer UiO til å holde frem med.

– UiO har en konto på TikTok der vi i hovedsak henvender oss til potensielle søkere og studenter. Formidling er en viktig del av samfunnsoppdraget vårt, og vi vurderer at vi kan bruke sosiale medier som Meta og TikTok til dette formålet. Sosiale medier endrer seg stadig, og den mest brukte appen blant unge i Norge i dag er TikTok. Det er derfor naturlig for oss å være der for å nå ut til våre søkere og studenter, skriver hun i en epost.

– Har slettet appen fra telefonen

De vil likevel sette i  verk forholdsregler for å holde seg innenfor anbefalingene fra Justis- og beredskapsdepartementet og Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM).

– Vi vurderer hele tiden hvilke kanaler vi skal være til stede i. Vi har gjort noen særlige vurderinger når det gjelder TikTok for å beskytte brukerne, for eksempel benytter vi ikke lenker fra innlegg på TikTok inn på uio.no, opplyser Kollberg Rossiné. 

– De nye retningslinjene for ansatte sier at vi ikke skal ha appene TikTok og Telegram på tjenestetelefoner. Ansatte som jobber med å produsere innhold til sosiale medier for UiO og som har tjenestetelefoner har – i likhet med andre ansatte – slettet appen fra telefonen, understreker hun.

Alt som i dag finnes på UiOs TikTok-konto vil også være der i tiden fremover.

– Innhold som ligger på vår TikTok-konto, vil fortsatt ligge der. Vi har ikke konkrete planer for innhold de neste ukene, men vurderer løpende hvilke kanaler vi bruker for å nå ut til våre målgrupper, sier Berit Kolberg Rossiné til Uniforum.

Den siste TikTok-videoen som er produsert av UiO så langt, ble lagt ut på  nettet for en måned siden. Høsten 2022 deltok også UiO med en TikTok-video under TikTok Awards, ifølge Kom24. Seieren gikk imidertid til et bidrag fra Danmark som handlet om hvordan de klarte å nå unge jenter med mentale problemer under Covid-19-pandemien. 

 

 

 

 

Emneord: Kommunikasjon, Formidling Av Martin Toft
Publisert 30. mars 2023 04:30 - Sist endra 30. mars 2023 09:43
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere