Renholderne er tildelt UiOs velferdspris for 2020

Renholderne ved UiO får Velferdsprisen for 2020.   –Velferdsprisen er en god mulighet for å gi ansatte honnør og anerkjennelse, og i år var det soleklart at prisen skulle gå til dere, sa universitetsdirektør Arne Benjaminsen da han kunngjorde vinnerne i dag. 

UTDELTE VELFERDSPRISEN: Universitetsdirektør Arne Benjaminsen delte ut UiOs velferdspris for 2020 til alle renholderne ved UiO. Lederne for renholderne Kathe Dyrset tok imot på vegne av kollegene sine som var samlet til sitt aller første digitale seksjonsmøte. 

Foto: Ola Gamst Sæther
Alle renholderne på UiO var klokken 13.00 samlet til det aller første digitale møtet i Renholdsseksjonen i Eiendomsavdelingen på UiO. Møtet kom i gang litt etter skjema, for først ville en gjest komme innom og gi dem en digital hilsen sammen med lederen for renholderne Kathe Dyrset.   

– Aldri har så mange nominert samme gruppe til prisen

Det var universitetsdirektør Arne Benjaminsen som den spesielle gjesten de ventet på. Han stakk innom i et spesielt ærend. For  Benjaminsen skulle kunngjøre hvem som hadde fått  UiOs velferdspris for 2020:  
 
– Kultur- og velferdsutvalget har sjelden mottatt så mange nominasjoner til prisen, og det har aldri vært flere som har nominert samme gruppe til prisen. Denne gruppa har vært først inn og sist ut, og sørget for at universitetet tross alt har kunnet være noenlunde åpent for studenter og ansatte. Nå regner jeg med at de fleste forstår at prisen går til  alle renholderne på Universitetet i Oslo,  sa han og fikk digital applaus fra dem som deltok på nett og de få som var i møterom 2 i 10. etasje i Lucy Smiths hus på Blindern. 

– Mange har lagt merke til dere i år

– Dere, kjære renholdere! Selv om dere kanskje ikke merker det til daglig – det er mange som har lagt merke til dere i år! Nå skal jeg si dere noen ord, der det meste kommer fra de som har nominert dere.
– Dere er den gruppen som kanskje har hatt den største utfordringen det siste året. Likevel er dere alltid blide og imøtekommende og sørger for at det er rent og hyggelig rundt oss.
Dere har hatt en vesentlig rolle under koronatiden, og har måttet stille opp og forholde dere til at lokalene våre enten er tomme, eller plutselig fulle av folk. Og rent skal det være!, slo han fast. 
 
– I en krevende tid der koronasituasjonen har påvirket alle på UiO har dere hatt en ekstra krevende situasjon. Utplassering av antibac, nedvask ved smitte, intensivert renhold i fellesarealer, og en arbeidshverdag blant mange mennesker er noe av det dere har stått i, trakk han fram.  Så fortsatte han.
 
– Dere er normalt en gruppe som ikke får mye oppmerksomhet, og vi håper en oppmerksomhet som velferdsprisen kan bidra til mer anerkjennelse for dere. Dere er en viktig gruppe! understreket han. 
 

– Helt avhengige av

Universitetsdirektør Arne Benjaminsen fortsatte med å fortelle dem hvor høyt pris han og UiO setter på jobben som renholderne gjør. 
 
– Dere er en gruppe godt kvalifiserte personer som er dedikerte til renholdsfaget, dere er lojale medarbeidere med høy arbeidsmoral og en gjeng med mye godt humør. Under koronapandemien har dere måttet stå på ekstra for å gjennomføre smittevask, sånn at både ansatte og studenter som har måttet komme på jobb har kunnet det.
Dere er en gruppe vi lett tar for gitt, men som vi er helt avhengige av for å ha en ren og fin arbeidsplass,  fremholdt han. 
 
–Velferdsprisen er en god mulighet for å gi ansatte honnør og anerkjennelse, og i år var det soleklart at prisen skulle gå til dere!, avsluttet Arne Benjaminsen før han overrakte diplomer til lederen for reholderne Kathe Dyrset i Renholdsseksjonen.
– Jeg er stolt og det rører hele mitt hjerte at våre ansatte har fått denne prisen, sa hun like etter at hun hadde tatt imot diplomene på vegne av alle renholderne. 
BLIR SETT: – Nå kommer de få ansatte som er pålagt å være på universitetet bort til oss for å snakke med oss og kommer med hyggelige kommentarer til oss. Så nå blir vi sett, sa renholder Kari Judin, da vi møtte henne i april i år. (Foto: Ola Gamst Sæther)

 

– Ekstra stor fornøyelse

Og etter overrekkingen av Velfredsprisen til renholderne holdt universitetsdirektør Arne Benjaminsen fram med å strø lovord over renholderne:  
– Det er alltid en stor fornøyelse å dele ut Velferdsprisen og i år var det en ekstra stor fornøyelse at den gikk til renholderne og Renholdsseksjonen. De har gjort en kjempeinnsats og de har fått en velfortjent pris og aldri har en gruppe blitt nominert av så mange, sier Arne Benjaminsen til Uniforum. 

– Fantastisk innsats

Så langt har han bare mandat til å vise takknemligheten til UiO-samfunnet gjennom å tildele dem diplomer og fagre ord.   
– Nå er dette den beste måten vi kan hedre dem på, og så får vi se hva vi kan gjøre når situasjonen blir normalisert.
– De har kanskje levert gode argument for lønnstillegg i lønnsforhandlingene som premierer spesiell innsats? 
– Det får vi komme tilbake til neste år i de prosessene.  Men de gjør en fantastisk innsats, Det skal de ha, understreker Arne Benjaminsen. 
 
 
 
 
Av Martin Toft
Publisert 11. des. 2020 16:02 - Sist endra 11. des. 2020 17:19
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere