Lisbeth Dyrberg går av som SiO-direktør til sommeren

I 21 år har Lisbeth Dyrberg ledet Studentsamskipnaden i Oslo. Til sommeren går hun av med pensjon etter å ha jobbet for SiO i 31 år. 

Portrett av en smilende kvinne

SLUTTER: Lisbeth Dyrberg slutter som administrerende direktør for Studentsamskipnaden i Oslo i juni 2021. Da blir hun pensjonist

Foto: SiO

Lisbeth Dyrberg begynte i SiO i 1989 og har vært administrerende direktør siden 1999. Dagens SiO har et langt mer omfattende velferdstilbud for Oslostudentene enn da hun begynte i SiO.

- Det har vært fantastisk å være med på SiOs utvikling i disse årene, og en glede å være leder i en organisasjon med landets mest spennende målgruppe. Men nå er det på tide å gjøre noe annet og la nye krefter ta over, sier Dyrberg i en pressemelding fra SiO. Det skal ikke ta lang tid før SiO har funnet erstatteren hennes. 

- Arbeidet med å finne ny administrerende direktør settes i gang umiddelbart, og stillingen vil bli utlyst innen kort tid, forteller Dyrberg.

Studentstyringen er derimot uendret, og er fremdeles et unikt kjennetegn ved SiO og samskipnadsordningen.

- Jeg vil tillate meg å takke Lisbeth Dyrberg på vegne av alle studenter i hele Oslo. Lisbeth har levert en fantastisk innsats. Jeg må rose henne for den utviklingen SiO har hatt og det tilbudet studentene i Oslo har fått. Den posisjonen SiO har opparbeidet seg gjennom disse årene har bidratt til at flere tar høyere utdanning og gjennomfører, sier Jonas Virtanen, student og hovedstyreleder i SIO.

- Hovedstyret og studentdemokratiene har stilt tøffe krav til SiO og jeg opplever at Lisbeth Dyrberg har levert langt mer enn det vi kunne forvente. Hennes standhaftighet og klokskap har vært svært viktig for velferdstilbudet til studentene, sier Virtanen.

SiO har det siste året gått inn i en ny strategiperiode frem mot 2025, med mål om å bringe studentene og organisasjonen gjennom pandemiperioden og videre.

- Lisbeth Dyrberg sin evne til å forankre beslutninger og involvere studentene har vært avgjørende for SiO, det har skapt et taktskifte innen kvalitet på tjenester og bærekraft. Jeg opplever det som svært verdifullt for styret og samtlige styreledere før meg også. Den som skal fylle denne rollen må være forberedt på et høyt tempo, sier Virtanen, og retter en stor takk til Dyrberg på vegne av hovedstyret. 

Emneord: Studentforhold, Studentsaker
Publisert 12. nov. 2020 20:49 - Sist endra 12. nov. 2020 20:49
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere