UiO avlyste flere fadderarrangementer på Det medisinske fakultet

UiO har avlyst alle fadderarrangementer på helseledelse og helseøkonomi  på Det medisinske fakultet etter varsel om at to studenter kan ha blitt utsatt for koronasmitte. 

En stor bygning med et digert skilt i forgrunnen.

AVLYSTE FADDERARRANGEMENTER: Alle fadderarrangementer for helseledelse og helseøkonomi er avlyst på grunn av at to studenter kan ha vært eksponert for koronasmitte. Dette er hovedbygningen til Det medisinske fakultet på UiO. (Arkivfoto)

Foto: Øystein Horgmo, UiO

UiO ble onsdag ettermiddag kjent med at to studenter på studieprogrammet helseledelse og helseøkonomi er gått i karantene etter nærkontakt med bekreftet koronasmittet. Den ene har ikke deltatt på noen arrangementer, mens den andre har hatt begrenset kontakt med andre studenter, opplyser UiO i en pressemelding.  

– På grunn av varsel om mulig smitteeksponering blant noen få av våre førsteårsstudenter, har vi valgt å avlyse alle fadderarrangementene for helseledelse og helseøkonomi i regi av fakultetet ut uken, understreker UiO-rektor Svein Stølen i pressemeldingen.  som er lagt ut på universitetets nettsider.  

Han viser til at UiO har tatt kontakt med bydelsoverlegen og forbereder informasjon til berørte. Så langt er det ikke bekreftet noen smitte,

Hittil er det bare ved Universitetet i Bergen og ved NTNU at studenter er blitt bekreftet smittet av koronaviruset. Derfor har ledelsen ved de to institusjonene tidligere besluttet å avlyse flere fadderarrangementer på kveldstid. 

Fadderarrangementene for fhelseledelelse og helseøkonomi, er de første som blir avlyst på UiO på  grunn av at studenter kan ha blitt utsatt for koronasmitte. 

 

 

 

Emneord: Koroanviruset, Koronavirus, Studentforhold Av Martin Toft
Publisert 13. aug. 2020 10:01 - Sist endra 13. aug. 2020 10:05
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere