Eiendomsselskapet Ferd kjøper NRK-tomta for 3,75 milliarder kroner

Eiendomsselskapet Ferd kjøper NRK-tomta på Marienlyst.  Men NRK har ennå ikke avklart hvor deres nye hovedkontor skal ligge.

NABO TIL UIO: Bildet viser hvor stor NRK-tomta er og hvordan den grenser til universitetsområdet til UiO på Blindern. (Foto: NRK)

NRK får minimum 3,75 milliarder kroner for tomta- Det går fram av en avtale som ble inngått i dag. Avtalen sikrer NRK finansiering til å realisere et nytt hovedkontor.

Ifølge en pressemelding fra NRK har Ferd et langsiktig perspektiv og høye ambisjoner med kjøpet av NRK-eiendommen.


- Vi er glade, stolte og ydmyke overfor den oppgaven vi nå står overfor. Vi vil skape en bydel som forener NRKs historie, kunnskapsmiljøene ved Universitetet på Blindern og Oslos behov for å bli en grønnere, mer skapende og inkluderende by. Vi er opptatt av å skape varige verdier både for byen og for området, sier styreleder Johan H. Andresen i Ferd 

For NRK er avtalen med Ferd et viktig skritt på veien mot et nytt hovedkontor i Oslo-området.

- De hadde det totalt sett beste tilbudet. Kontrakten med Ferd gir oss den tiden vi trenger for å finne den best mulige tomta for NRK og et godt økonomisk grunnlag for etablering av et nytt bygg, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i pressemeldingen.

Avtalen gir NRK en minimumspris på 3,75 milliarder kroner ved salg. Den endelige prisen er avhengig av hvilken regulering som blir vedtatt for området.

- NRK har en viktig beredskapsrolle og et samfunnsoppdrag som innebærer virksomhet døgnet rundt hele året. Derfor har det vært avgjørende for oss med en kontrakt som er fleksibel og som garanterer at NRK til enhver tid har et operativt hovedkontor. Det har vi fått gjennom avtalen med Ferd, sier Eriksen.

Det er ikke avklart hvor NRKs nye hovedkontor skal ligge. Ambisjonen er å finne og kjøpe en tomt i løpet av 2020.

Les mer om saken i NRK

 

Emneord: eiendom, Blindern
Publisert 26. feb. 2020 10:20 - Sist endra 26. feb. 2020 17:36
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere