Småstoff

Innhold i Uniforum nr. 10 1997Nøtter

  1. Hvem er dette?
  2. Hvilket av Norges universiteter har nest flest studenter?
  3. Når ble Det samfunnsvitenskapelige fakultet opprettet?
  4. Hvem var Sophus Bugge?
  5. Hva betyr limnologi?

Svar:

  1. Personaldirektør Grethe Fjeld Heltne.
  2. Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) i Trondheim, med 17 252 studenter. Universitetet i Bergen hadde 16 541 studenter (tall fra 1995).
  3. I 1963.
  4. Professor i sammenliknende indoeuropeisk språkvitenskap og oldnorsk. Levde fra 1833 til 1907.
  5. Vitenskapen om innsjøer, mindre vannansamlinger og rennende vann. UiO har en egen Avdeling for limnologi under Biologisk institutt.

Årsfest og æresdoktorkreering

– Planleggingen av universitetets årsfest den 2. september er i full gang, forteller førstekonsulent Hege Ruud ved Universitetsdirektørens kontor. Under årsfesten vil 13 akademikere bli kreert til æresdoktorer ved universitetet. Den mest kjente av de 13 er kanskje Rolf M. Zinkernagel fra Universitetet i Zürich, som fikk nobelprisen i medisin i 1996.

100 millioner i månedslønn

Nei, det er ikke Kjell Inge Røkke det handler om, men de ansatte ved Universitetet i Oslo. For selv om mange kanskje føler at lønna er knapp, betalte universitetet til sammen over 100 millioner lønnskroner i juni. Aldri tidligere har det vært utbetalt så mye lønn på en måned ved UiO.

Ektepar skrev doktorgrad sammen

Ekteparet Hanna Sigrid Kristiansen og Rolf Kristiansen har skrevet doktorgrad i fellesskap.

Trivelig Tøyen- tilværelse

Trær, blomster og gamle Tøyen hovedgård er slettes ikke de verste omgivelsene man kan tenke seg til et kakestykke og en kopp te.

Nå er konditoriet i Botanisk hage åpent, og mange har funnet plassen til den rolige gårdsplassen midt inne i parken. Konditoriet holder åpent mandag - fredag klokka 10-18, lørdager klokka 10 - 17 og søndager klokka 11-17.

(Foto: Ståle Skogstad)

Leserundersøkelse Uniforum

I denne måneden vil en del av Uniforums lesere få en henvendelse fra MMI per telefon med spørsmål om hva de synes om avisen. Dette gjør vi for å finne ut hva ved Uniforum folk er fornøyde med, og hva de gjerne ville hatt annerledes. Resultatene av undersøkelsen vil presenteres i Uniforum til høsten og skal dessuten være redaksjonens redskap for å gjøre Uniforum til en stadig bedre internavis for de ansatte ved universitetet.

red.

Internasjonal avdeling flytter

I forbindelse med at Internasjonal avdeling skal flytte fra Sognsveien 70 til 1. og 2. etasje i Administrasjonsbygningen, må avdelingen holde stengt fra og med onsdag 18. til og med fredag 20. juni 1997. Biblioteket vil være stengt fra 17.-20. juni. Nytt telefonnummer: 22 85 84 50, nytt faksnummer: 22 85 84 88. Nye åpningstider: mandag-fredag kl. 9.30–14. Treffetider for rådgiver for studier i utlandet: mandag og torsdag i åpningstiden (eventuelle endringer i åpnings- og treffetider vil bli annonsert). NAIC (Informasjonssenter for internasjonal utdanning) blir foreløpig igjen i Sognsveien. Internasjonal avdeling håper å være klare til å ta imot studenter og ansatte i Administrasjonsbygningen fra og med mandag 23. juni, og ber om forståelse for eventuelle innkjøringsproblemer.

Fotlenke funnet

Det er funnet en liten fotlenke, eller kanskje det er et armbånd, på parkeringsplassen nedenfor Administrasjonsbygningen. Den som nå vandrer lenkeløs omkring, kan få smykket tilbake i Uniforums redaksjon i Informasjonsavdelingen, 4. etasje i Administrasjonsbygningen.


Innhold i Uniforum nr. 10 1997

Publisert 12. juni 1997 20:18 - Sist endra 1. sep. 2014 13:29
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere