Vil bygge opp Mosambik

Innhold i Uniforum nr. 10 1997


- Etter mange år med borgerkrig må nasjonen bokstavelig talt bygges opp igjen, sier rektor Brazao Mazula fra Eduardo Mondlane-universitetet (UEM) i Mosambik.

AV GRO LIEN GARBO

Han var leder for en delegasjon på fem som i forrige uke gjestet Norge på invitasjon fra Universitetsrådet/ NUFU for å diskutere samarbeidsprosjekter - blant annet med Universitetet i Oslo (UiO). Ved UiO møtte delegasjonen interesserte fagmiljøer innenfor medisin, matematisk-naturvitenskapelige fag og jus.

- Alt som kan være med på å utvikle landet vårt er viktig. Vi trenger en sosial infrastruktur. Dessuten er det viktig å bygge opp demokratiet og å gi støtte til lokale partier, sier Brazao Mazula, som i 1994 hadde hovedansvaret for organiseringen og avviklingen av Mosambiks første frie flerpartivalg.

Mosambik er et hovedsamarbeidsland for norsk utviklingssamarbeid og mottok 331 millioner kroner i 1995. 8,8 av disse var øremerket utdanningssektoren.

Brazao Mazula håper at besøket i Norge vil føre til en rekke konkrete samarbeidsavtaler mellom norske universiteter og Eduardo Mondlane universitetet, som har 2000 ansatte og 6200 studenter.

SAMARBEID: Informasjonsdirektør Sandra M.P.P. Lopes og rektor Brazao Mazula fra Eduardo Mondlane universitetet i Mosambik håper på flere samarbeidsavtaler med norske universiteter. (Foto: Ståle Skogstad)


Innhold i Uniforum nr. 10 1997

Publisert 12. juni 1997 20:17 - Sist endra 1. sep. 2014 13:28
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere