«Spæisa» planleggingsminister på universitetet

Innhold i Uniforum nr. 10 1997


6CYBERCONF:

Etter nettopp å ha fått hard medfart i Stortinget, åpnet en smilende, gestikulerende og humoristisk Bendik Rugaas Den sjette internasjonale cyberkonferanse «6CYBERCONF» på Universitetet i Oslo 5. Juni.

AV GRO LIEN GARBO

Rugaas fortalte at mange av hans kolleger i andre departementene ikke forsto det som stod i programmet til konferansen. Selv var han imidlertid innforstått med at cyberspace, og andre elektroniske realiteter, vil spille en viktig rolle i framtiden - ikke minst i utdanningssystemet. Statsråden uttrykte tilfredshet med at det nettopp er hans departement som skal styre denne utviklingen.

Planleggingsministeren tok litt luven av egen autoritet ved å fortelle de internasjonale deltakerne at det var tre uttalelser svært få her i landet tar for god fisk: «Sjekken er postet» «Jeg vil elske deg i morgen tidlig, også» og «Jeg er fra regjeringen».

Den globale landsby

Rugaas sa at den norske regjering vil sette seg ambisiøse mål for IT-utviklingen.

- Den globale landsbyen er allerede en realitet, og som et lite land er det viktig for Norge å dra nytte av det, sa planleggingsministeren.

VIKTIG: Cyberspace vil bli viktigere og viktigere i framtiden, mener planleggingsminister Bendik Rugaas. (Foto: Gro Lien Garbo)


Innhold i Uniforum nr. 10 1997

Publisert 12. juni 1997 20:17 - Sist endra 1. sep. 2014 13:28
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere