Storbyliv tema på universitetsplassen

Innhold i Uniforum nr. 10 1997


19. og 20. september blir universitetsplassen i sentrum fylt med formidlende forskere fra mange forskjellige undervisnings- og forskningsinstitusjoner i Oslo-området. Tema for Forskningstorget er levekår og livskvalitet i storbyen. Universitetet i Oslo deltar med seks telt.

Det såkalte «Forskningstorget» inngår i Forskningsdagene ’97. Det er tredje året på rad at Forskningsdagene blir arrangert. Forskningstorget har ungdom og allmennhet som hovedmålgrupper. De som kommer innom bodene skal ikke få høre foredrag, men få prøve seg som slektsgranskere, studere vann fra Oslofjorden eller få svar på spørsmål om kjæledyrenes helse.

Ett tema som vil bli belyst av forskere ved Universitetet i Oslo er for eksempel forurensning av Oslofjorden. Ett annet er endringene av Oslo by fra middelalderen til i dag. Både samfunnsvitere, medisinere, språkforskere og farmasøyter vil fokusere på levekår og livskvalitet i Oslo Øst versus Oslo Vest.

Universitetsmuseene har familiedag søndag 21. september.

En arbeidsgruppe med deltakere fra fem av universitetets åtte fakulteter samarbeider om planleggingen av universitetets innslag på Forskningstorget. Noen av sentrene har også vist interesse for å stille på forskningstorget.

Ta kontakt!

Spørsmål som dreier seg om universitetets deltakelse i Forskningstorget kan rettes til Margareth B. Bentsen i Informasjonsavdelingen. E-post-adresse: Margareth.Bentsen@admin.uio.no

Telefonnummer: 22 85 40 17.

Hovedkoordinator for Forskningstorget heter Susanne Poulsson. Hun vil holde til i universitetets informasjonsavdeling fra 16. juni. Hun har telefonnummer 22 85 40 16.

HUMAIORATORG: Slik så det ut under humanioradagene 1996, som hadde middelalderen som tema. (Foto: Ståle Skogstad)


Innhold i Uniforum nr. 10 1997

Publisert 12. juni 1997 20:17 - Sist endra 1. sep. 2014 13:28
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere