- Vi burde få beholde røykerommet

Uniforum Nr. 8 1997


Når arbeidsdagene blir lange og kulda setter inn, kan det bli trasige tider for røykere i bygg uten kantine. Men ikke alle ser helt mørkt på røyketilværelsen.

Av Bente Iversen

Nederst i kjelleren, i hjørnet av Administrasjonsbygningen, har det røykende administrative personalet sitt krypinn. Sist Uniforum besøkte stedet, var det ingen som brukte rommet. I dag er det bare Hulda Røch fra Studieavdelingen som sitter å tar seg en blås etter lunsjen.

- Jeg synes vi burde ha fått beholde dette røykerommet. Det er i orden å kreve at vi skal stå ute nå om sommeren, men det blir verre når kulda setter inn til høsten. Dessuten vil det gå bort altfor mye arbeidstid om man skal fly til kantinene hver gang man har behov for en røyk.

- Får røykere dårlig samvittighet av å bruke arbeidstiden til røyking?

- Alle som røyker, har litt dårlig samvittighet. Vi vet at røyking er helsefarlig og koster samfunnet mye. Men jeg tror for mye hets mot røykerne kan gi motsatt effekt. Folk kommer til å røyke på trass fordi de ikke ønsker at andre skal fortelle dem hva de bør gjøre.

- Tror du forbudet vil bli overholdt uten ekstra røykerom?

- Det vil nok ta litt tid. Jeg tror snikrøyking på kontorer vil forekomme når minusgradene setter inn.

Røch har etter hvert fått selskap av Jan Thorsen. Han ser få problemer med at røykerommet nå blir borte.

- Ikke får jeg røyke hjemme og ikke i bilen, så det er helt greit for meg at jeg ikke kan røyke på jobb heller, sier han.

Uniforum prøvde også få kontakt med røykere på røykerommet i Geologibygningen, men der var det ingen til tross for regn og surt vær.

SNART STENGT: Jan Thorsen synes det er greit at man stenger røykerommet, mens Hulda Røch synes de burde fått beholde rommet, særlig når kulda og vinteren setter inn.


Uniforum Nr. 8 1997

Publisert 15. mai 1997 20:36 - Sist endra 1. sep. 2014 13:27
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere