Med utsiktsplass til byggetomta

Uniforum Nr. 8 1997

Ansatte og studenter ved Avdeling for marin zoologi og marin kjemi i fjerde etasje i Biologibygningen er blant dem som har best utsikt til byggetomta til det nye Universitetsbiblioteket. Men støyen har i perioder vært så plagsom at flere har måttet flytte fra kontoret sitt for en tid.

- Bråket gir seg aldri, sier en gjeng med oppgitte stipendiater ved Avdeling for marin zoologi og marin kjemi. Flere flyttet fra kontorene sine med utsikt over byggeplassen og over gangen under den verste perioden rundt juletider.

- Bygget ristet og det flimret på PC-skjermene, kan stipendiatene fortelle. De er lite opptatte av å følge med på byggingen, og virker mer interessert i å få det hele overstått.

HVORDAN KRANER REISES

Men stipendiat Kjell Magne Olsen er en av dem som ikke lar seg sjenere av litt støy. Han holder fortsatt til på kontoret sitt med orkesterplass over byggingen.

- Nå har jeg endelig fått svar på noe jeg har lurt på lenge: Hvordan bygges de store kranene opp? Det viser seg at de er nærmest selvbyggende. Den ene delen av krana som er gulere enn de andre, heiser resten av krana opp, sier Olsen ivrig. Han tar seg gjerne noen avbrekk fra arbeidet for å skue utover byggeplassen.

NYTT UB VERDT DET

- Jeg blir ikke det minste plaget, sier førstekonsulent Hedvig Anker ved Det historisk-filosofiske fakultets sekretariat. Fra kontoret sitt i åttende etasje i Administrasjonsbygningen har hun en storartet utsikt over byggetomta, på nivå med kranene.

- Det er så flott at vi skal få et nytt UB her, at det overskygger støyen. Og beliggenheten for det nye Universitetsbiblioteket er perfekt, sier Anker, uten å la seg sjenere av duringen fra byggeplassen som også siver inn til henne.


Uniforum Nr. 8 1997

Publisert 15. mai 1997 20:36 - Sist endra 1. sep. 2014 13:27
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere