Mellom papir og arkiv

Uniforum 19/96

I femte etasje i Administrasjonsbygningen sitter Kristin Kjølstad og smiler blidt velkommen. Hun trives godt som kontorfaglærling ved universitetet.

Kristin Kjølstad er en av den voksende andelen av kontorfaglærlinger ved universitetet. Etter Reform 94 er det denne gruppen lærlinger som øker mest.

­ Det var egentlig ingen spesiell grunn til at jeg startet som kontorfaglærling. Jeg var på jakt etter en jobb og søkte på denne lærlingeplassen fordi den virket interessant, forteller Kjølstad.

Hun har tre-årig videregående som bakgrunn før hun starter å arbeide ved Organisasjons- og personalavdelingen. Og hun har slett ikke angret på at hun tok plassen.

­ Arbeidsmiljøet er godt, og jeg trives med de arbeidsoppgavene jeg får. Jeg har fått en egen fadder her ved avdelingen og henne kan jeg spørre dersom det er noe jeg lurer på.

­ Hva gjør en kontorfaglærling?

­ Vi følger en allsidig læreplan hvor målet er å lære alt som skal til for at vi skal kunne fungere på et kontor. Arrangere møter, lære om lover og regler som man ofte kommer borti. Nå har jeg arbeidet med arkivet og lært hvordan det er bygd opp. I tillegg har jeg sentralbordtjeneste og sender ut brev og andre forefallende ting, sier Kjølstad.

TRIVES: Kristin Kjølstad er godt fornøyd med de arbeidsoppgavene hun som kontorfaglærling ved Organisasjon- og personalavdelingen.


Uniforum 19/96

Publisert 13. des. 1996 09:20 - Sist endra 1. sep. 2014 13:22
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere