Uniforum-MAL

Uniforum 19/96

KORT MØTE

Navn: Fredrik Sejersted

Utdanning: Embetseksamen i jus

Tittel: Stipendiat

Ansatt ved: Senter for Europarett

­ Hvordan vil du beskrive det fagmiljøet du er en del av?

­ Senter for Europarett er et lite og ungt miljø. Gründerånden har vi fortsatt i behold etter at senteret har holdt på i seks år. Vi har ikke rukket å bli sære ennå. Fagområdet favner vidt, men et hovedmål ved senteret er at vi må ha tung faglig basis i den konkrete EU-retten for å kunne trekke de generelle perspektivene. ­ Hvilke universitetspolitiske saker oppfatter du som viktigst?

­ Som fakultetsansatt stipendiat er jeg privilegert fordi jeg er skjermet fra to av de største problemene: administrativt arbeid og behovet for å søke midler. Flere burde ha det slik. En mye større del av samfunnets forskningsmidler burde gå rett til universitetet. Det ville sikre større frihet i forskningen og bedre undervisningskapasiteten. ­ Hva arbeider du mest med i øyeblikket?

­ Jeg er i innspurten av en bok om offentlighetsprinsippet i EU og EØS, som skal hete «Innsyn og integrasjon». Deretter må jeg tilbake til mitt doktorgradsprosjekt, som først og fremst handler om norsk statsrett. ­ Hvem ønsker du å få presentert i neste nummer?

­ Nå som stipendiatene har spalten, får vi holde på den litt til. Jeg foreslår stipendiat Kyrre Eggen på rettsinformatikk. Han har et spennende prosjekt og holder til i et morsomt fagmiljø.


MBB Uniforum 19/96
Publisert 13. des. 1996 09:20 - Sist endra 1. sep. 2014 13:22
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere