Fra neste år vil «Nordiska høgskolan för hushållsvetenskap» (NHHH) bli nedlagt. Ernæringslinjen fra høyskolen blir overført til Universitetet i Oslo.
AV GRO LIEN GARBO
Universitetet har huset ernæringslinjen i de 30 årene den nordiske husholdsvitenskapelige høyskolen har eksistert. Overtakelsen ble behørig feiret med foredrag, taler og festivitas på universitetet i slutten av forrige måned.
Underdirektør Karen Nossum Bie hilste på vegne av Nordisk Forskningspolitisk Råd og understreket at folk aldri har vært så opplyst om mat og ernæring som i dag, men at teori og praksis ikke alltid følges ad. Hun sa at Ernæringslinjen har vært en pådriver for å få til et godt og nyttig kosthold.
Bestyrer for Ernæringslinjen, Wenche Barth Eide, sa at
Ernæringslinjen stadig har vært forut for sin tid med å
tematisere aktuelle temaer blant annet kreft og kosthold. Professor ved
Institutt for ernæringsforskning, Kaare R. Norum, lovet de
frammøtte representanter for det nordiske husholdsvitenskapelige
miljøet at det fortsatt skal tenkes både nordisk og internasjonalt
fra det sammenslåtte ernæringsmiljøet.
Også rektor
Lucy Smith og ekspedisjonssjef i Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet
Jan S. Levy holdt hilsningstaler. Levy understreket at universitetet opptrer
profesjonelt og godt når det gjelder denne typen overtakelser.
RINGEN SLUTTET: Wenche Barth Eide fra NHHH og Kaare R. Norum fra universitetet har samarbeidet i en årreke. Når Ernæringslinjen nå legges inn under universitetet er ringen sluttet. (Foto: Kirsten Faustino)
Uniforum 19/96
Logg inn for å kommentere
Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere