Nytt system, nye rutiner

Uniforum 19/96

Det skal innføres et nytt økonomisystem ved universitetet. Økonomirutinene skal også bli mer effektive.

AV MARIANNE TØNNESSEN

Alle de om lag 500 ansatte som bruker universitetets økonomisystem, må forberede seg på endringer i året som kommer. Om ett år innføres nemlig et nytt økonomisystem som både skal være lettere, mer oversiktlig og mer brukervennlig enn dagens system:

­ I tillegg til at det skal bli lettere å bruke, kan man også få flere opplysninger ut av det nye systemet, sier konstituert økonomidirektør Per Heitmann. Han beskriver det gamle økonomisystemet som uhensiktsmessig i forhold til nye krav.

VIL FJERNE SKYGGEREGNSKAPENE

I forbindelse med denne innføringen vil alle økonomirutinene ved universitetet bli gått gjennom.

­ Vi vil prøve å finne smartere måter å jobbe på både når det gjelder innkjøp, regnskap og økonomistyring, sier Per Heitmann, som blant annet vil ta bort alle skyggeregnskapene ved universitetet.

Universitetet i Bergen og Norges teknisk-naturvitenskapelige universitetet i Trondheim skal også innføre det samme økonomisystemet. Dermed kan universitetene samarbeide om innkjøpsforhandlingene. For tida gjennomføres det et forprosjekt sammen med leverandøren Oracle.

PRIS: 14,4 MILLIONER

Det skal også innføres et nytt lønns- og personalsystem ved universitetet.

­ Vi er ikke kommet ordentlig i gang ennå, men dette skal også være på plass til 1.1.98, sier Heitmann.

I 1997 disponerer universitetet totalt 14,4 millioner kroner i forbindelse med innføringen av nytt økonomi-, lønns- og personalsystem.


Uniforum 19/96

Publisert 13. des. 1996 09:20 - Sist endra 1. sep. 2014 13:22
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere