Forlater universitetet

Uniforum 19/96

Om lag hundre av de ansatte på UB på Drammensveien vil bli overført til Nasjonalbiblioteket.

AV MARIANNE TØNNESSEN

I dag arbeider omtrent 130 mennesker på Universitetsbiblioteket (UB) på Drammensveien. Grovt sett vil 30 av dem bli flyttet opp til det nye UB på Blindern, mens 100 blir værende igjen, i det som skal bli nasjonalbibliotek. For tiden foregår det forhandlinger mellom universitetet og de ansattes organisasjoner om hvordan denne delingen skal foregå.

­ De ansatte bør få velge om de vil være på Nasjonalbiblioteket eller flytte til det nye UB, mener Ulrik Sverdrup fra Tjenestemannslaget ved universitetet. Han forteller at valgets kvaler har inntatt Drammensveien nå, og at mange av de ansatte er usikre på hvor de skal ønske seg.

Overbibliotekar Jan Erik Røed sier at det er uaktuelt å la alle de ansatte velge selv hvor de skal havne:

­ Folk følger funksjonene sine, sier han.

Omstillingen i UB vil bli en prøveklut på den nylig ferdigforhandlede omstillingsavtalen ved Universitetet i Oslo, og det forhandles også om en egen særavtale for UB-delingen.

ARBEIDSGIVEREN BLE STATSRÅD

Astri Ottesen fra Forskerforbundet mener forhandlingssituasjonen har vært komplisert:

­ Det er kronglete når vi ikke vet hvem som skal bli arbeidsgiver i Nasjonalbiblioteket, sier hun. Bendik Rugaas har vært ansatt som nasjonalbibliotekar siden 1994, og skulle utgjøre motparten i forhandlingene, men han ble nylig utnevnt til statsråd. Det er ikke funnet noen vikar for Rugaas ennå.

­ Det har oppstått et vakuum etter at Rugaas forsvant, sier Jan Erik Røed. ­ Vi skulle lagt planene for utskillingen til det nye Nasjonalbiblioteket i fellesskap, men foreløpig er vi ikke kommet særlig langt med dette arbeidet. Dermed blir det litt fomling, og personalet har lite konkret de kan forholde seg til. Derfor vil vi gjerne ha på plass en erstatter for Rugaas så fort som mulig, sier han.

Det er fremdeles litt uklart når delingen mellom UB og Nasjonalbiblioteket vil skje. Men partene håper at det kan bli ved nyttår 1998. Siste frist er 1.1.99, da flytter nemlig UB til Blindern.


Uniforum 19/96

Publisert 13. des. 1996 09:20 - Sist endra 1. sep. 2014 13:21
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere