­ Bør ha valgmuligheten

Uniforum 18/96

­ Det er viktig for universitetet å ha valgmuligheten når det gjelder bruk av pc eller mac. Vi er ikke noen vanlig fabrikk med et homogent arbeidsmiljø, sier avdelingsingeniør Øyvind Rise.

Rise er blant dem som har deltatt i debatten om hvilket operativsystem UiO bør velge på Internett. Han mener ledelsen ved universitetet har tatt beslutningen om å satse på ett operativsystem på feil tidspunkt.

­ Dette er kanskje riktig i forhold til Effektiviseringsprosjektet, men passer dårlig med det som skjer på IT-fronten, sier Rise.

Han viser til at det ser ut til å komme andre systemer i nær framtid som kan være interessante i forhold til hva man kan spare inn på brukerstøtten.

­ Jeg ser en fare i at vi med å binde oss til én leverandør og type operativsystem, ikke lenger er bundet til kravet universitetet har hatt om åpne løsninger, sier Rise.

Han mener at det bør tas hensyn til den mac-erfaringen som finnes ved universitetet.

­ Jeg synes det er rart at denne erfaringen ikke anses mer verdt enn den antatte innsparingen man vil få ved å standardisere til ett operativsystem.

Rise mener også at det burde være opp til hvert enkelt miljø å bestemme hvilket system de ønsker å bruke.

­ Spørsmålet er ikke om mac er bedre enn pc eller omvendt, men at ansatte ved universitetet bør ha en mulighet til å velge selv hva de mener er best i deres arbeidssituasjon.


Uniforum 18/96

Publisert 12. des. 1996 17:09 - Sist endra 1. sep. 2014 13:21
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere